Anmälan om boende på skolan

Skolområdet och boendet är fritt från alkohol och droger. Om du kan acceptera alkohol- och drogfrihet för den tid du bor på skolan är du välkommen att boka boende på skolan. Om inte måste du välja ett annat boende.

Du kan läsa om våra boendealternativ via länken till höger

Du bokar rum i internatet genom att skriva under och skicka in boendeavtalet (se utskickat välkomstbrev). Du kan inte garanteras boende om inte underskrivet kontrakt är oss tillhanda enligt det datum som anges i välkomstbrevet.

Om du har en funktionsnedsättning och behöver stöd i boendet – kontakta vår socionom för ytterligare information.

Du erhåller ditt exemplar av avtalet i samband med skolstart. På grund av att rummen fördelas strax före skolstart och att det inte finns garanti för att önskad rumstyp erhålls kan avtalet inte lämnas ut tidigare.

Om du är under 20 år och behöver underlag för att söka inackorderingstillägg så utfärdar skolan ett särskilt intyg, Intyg från hyresvärd. Du kan be om att få ett sådant på skolans expedition i samband med skolstart. Vi kan inte utfärda detta intyg innan du är på plats i ditt boende på skolan.

Försäkring

För samtliga studerande gäller skolans studerandeförsäkring vid olycksfall när du under skoldagen vistas på skolan.

För internatboende gäller skolans studerandeförsäkring vid olycksfall under skoltid och fritid.

Om du har värdefulla föremål på skolan är en hemförsäkring att rekommendera. Även vid studieresor täcker en hemförsäkringar vissa skadekostnader.

Ferieboende

Skolans boende är stängt och kallställt under juluppehållet, 18 december – 11 januari. Under övriga lov kan du bo kvar i ditt rum om du vill.

Senast fredag 4 juni 2021 måste du flytta ut och lämna rummet.

Folkbokföring

Du kan inte folkbokföra dig på Mellansels folkhögskola. Det boende vi tillhandahåller är ett korttidsboende med helpension och du kan inte bo kvar under loven. Istället kan du använda så kallad särskild postadress och då ange skolans adress:

c/o Mellansels folkhögskola
Tingshusgatan 8 A
895 40 MELLANSEL

Om du googlar på ”särskild postadress” hittar du viktiga länkar.
Blanketten för att anmäla särskild postadress finns på Skatteverkets hemsida och har beteckningen SKV 7844.

Inflyttning

Information om inflyttning augusti 2020 finns i skolans utskickade välkomstbrev.

Har du ytterliggande frågor mejla till info@mfhs.se

Parkering och urlastning

Om du kommer till Mellansel med bil ska du använda parkeringen nedanför skolområdet vid kyrkan, Tingshusgatan 4 (”1” i länken karta till höger).

Under inflyttningshelgen kan du tillfälligt även stå på parkeringen mitt emot Tingshusgatan 6 (“2” i länken karta till höger).

Du tar dig in på skolområdet via Björkvägen (“3” i länken karta till höger) vid tillfällig i- eller urlastning. Du får bara parkera bilen inne på skolområdet under själva lastningen.

Motorvärmaruttag bokas och betalas i skolans reception.

Att ta med till Mellansel

Ta med:

  • sänglinne, handdukar, kudde, täcke/filt, sängöverkast, gardiner och matta till rummet. Om du har glömt får du hyra av oss mot kostnad enligt prislista.
  • gymnastikkläder, träningsoverall, regnkläder, stövlar och varma kläder för utomhusbruk.

Boenderummen är utrustade med säng, skrivbord, stol, fåtölj, hyllor, garderob och lampor. Det gemensamma dagrummet har soffa, soffbord och TV. Pentryt är fullt utrustat med husgeråd.

Utflyttning

Senast fredag 4 juni 2021 måste du flytta ut och lämna rummet.

Under juluppehållet 18 december 2020 – 11 januari 2021 är boendet kallställt och stängt. Under övriga lov kan du bo kvar i ditt rum om du vill.